ଅମୃତଭଣ୍ଡା ପରଟା

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ଅଟା – ୧କପ
ମଇଦା – ୨କପ
ଖାଇବାସୋଡ଼ା – ସାମାନ୍ୟ
ଖିର – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
କୋରା ଅମୃତଭଣ୍ଡା – ୨କପ
ପନିର – ୧କପ
ଜିରା – ୧ ଚାମଚ
କଟା କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୩ଟି
ଧନିଆପତ୍ର – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଟା, ମଇଦା, ଖାଇବାସୋଡ଼ା, ଲୁଣ ପକାଇ ମିଶାଇ ଖିରରେ ଏହାକୁ ଚକଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହି ଚକଟାକୁ ୧ ଘଣ୍ଟା ରଖି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହା ମଧ୍ୟରେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ କଡ଼େଇ ବସାଇ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହୋଇଗଲେ ଜିରା ପକାନ୍ତୁ। ଏହାପରେ କୋରା ଅମୃତଭଣ୍ଡାକୁ ପକାଇ କିଛି ସମୟ ଭାଜନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ଭାଜିବା ପରେ ଏଥିରେ କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ପନିର, ଲୁଣ ପକାଇ ପୁଣି କିଛି ସମୟ ଭଲ ଭାବେ ଭାଜି ଗ୍ୟାସ ବନ୍ଦ କରି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଚକଟା ଅଟାରୁ ଗୁଳା କରି ଛୋଟ ରୁଟି ଆକାରର ବୋଲି ଏହା ମଧ୍ୟରେ ପୂର୍ବ ପ୍ରସ୍ତୁତ ପୁରକୁ ରଖି ଗୋଲ କରି ପୁଣି ପରଟା ଆକୃତିର ବୋଲି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ ତାୱା ଗରମ କରି ବେଲି ଥିବା ପରଟାକୁ ଭଲ ଭାବେ ସେକି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଚଟଣି କିମ୍ବା ସସ ସହ ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଅମୃତଭଣ୍ଡା ପରଟା।

Comments are closed.