ସୁଆଦିଆ ପଲୋଉ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ଅରୁଆ ଚାଉଳ – ୨କପ
ପିଆଜ – ୨ଟି ( କଟା ହୋଇଥିବା )
ଗାଜର, ସିମଲା ଲଙ୍କା, ମଟର, ଛତୁ – ୧କପ
ଅଦା ରସୁଣ ବଟା – ୨ ଚାମଚ
ସୋରିଷ – ଅଳ୍ପ
ଗରମ ମସଲା – ୧ ଚାମଚ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ବଡ଼ ଅଳେଇଚ – ୧ଟି
ଗୁଜୁରାତି – ୨ଟି
ଲବଙ୍ଗ – ୨ଟି
ତେଜପତ୍ର – ୧ଟି
କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟି
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଚାଉଳକୁ ୩୦ ମିନିଟ ବତୁରାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ଗାଜର, ସିମଲା ଲଙ୍କା, ଛତୁକୁ ଛୋଟ ଛୋଟ ଖଣ୍ଡ କରି କାଟି ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ କୁକର ବସାଇ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ସୋରିଷ, ଗୁଜୁରାତି, ତେଜପତ୍ର, ବଡ଼ ଅଳେଇଚ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ପିଆଜ, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, ଅଦା ରସୁଣ ବଟା ପକାଇ କଷନ୍ତୁ। ୫ମିନିଟ ପରେ ମଟର, ଗାଜର, ସିମଲା ଲଙ୍କା , ଛତୁ ପକାଇ ପୁଣି କଷନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ , ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଏବେ ଏଥିରେ ବତୁରାଇଥିବା ଚାଉଳକୁ ପକାଇ ୨ କପ ପାଣି ଦେଇ ଗ୍ୟାସରେ ବସାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟରେ ଏହାକୁ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଖାଆନ୍ତୁ ଓ ମଜା ନିଅନ୍ତୁ।

Comments are closed.