ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଉପକାରୀ ଚୁଡ଼ା

ବହୁ ଲୋକଙ୍କ ମତରେ ଜଳଖିଆରେ ଚୁଡ଼ାରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଲାଭଦାୟକ । ମାତ୍ର କେବଳ ଏହା ସତ୍ୟ ନୁହେଁ। ଚୁଡ଼ାରେ ଏଭଳି ବହୁ ପୋଷକ ତତ୍ତ୍ୱ ରହିଛି, ଯାହା ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ପାଇଁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ। ଜାଣନ୍ତୁ ବିଶେଷଜ୍ଞଙ୍କ ମତରେ ଚୁଡ଼ାର ଉପକାରୀ ଗୁଣ ବିଷୟରେ…….
– ଚୁଡ଼ାରେ ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ ଆଇରନ ରହିଛି। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଶରୀରରେ ରୋଗପ୍ରତିରୋଧକ ଶକ୍ତି ଓ ହିମୋଗ୍ଲୋବିନର ମାତ୍ରା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।
– ଚୁଡ଼ା ଉପମା ପ୍ରସ୍ତୁତ କରି ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏଥିରେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରକାର ପରିବା ଯେପରି ଗାଜର, ବିନସ୍‍ , ବିଟ୍‍, ମଟର ଛୁଇଁ, ଆଦିର ପ୍ରୟୋଗ ହେବା ଦ୍ୱାରା ଏଥିରେ ବହୁ ପରିମାଣରେ ଖଣିଜ, ଭିଟାମିନ, ଫାଇବର ମିଳିଥାଏ। ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖୁବ ଉପକାରୀ।
– ଚୁଡ଼ା ଉପମାରେ ଶୁଖିଲା ଖୁଆ, ଅଣ୍ଡା, ସୋୟାବିନ ପକାଇ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଗଲେ ଏଥିରୁ ଭିଟାମିନ ସହ ପ୍ରୋଟିନ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଚୁର ପରିମାଣରେ ମିଳିଥାଏ।
– ଚୁଡ଼ାରେ କାର୍ବୋହାଇଡ଼୍ରେଡ଼ ଥିବାରୁ ଏହା ଶରୀରକୁ ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ଶକ୍ତି ଯୋଗାଇଥାଏ। ଏହାସହ ବିଭିନ୍ନ ରୋଗ ସହ ଲଢିବା ପାଇଁ ସାହାଯ୍ୟ କରିଥାଏ।
– ଚୁଡ଼ା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ପେଟ ଜନିତ ବହୁ ସମସ୍ୟା ଦୂର ହୋଇଥାଏ।
– ଚୁଡ଼ା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଏହା ସହଜରେ ହଜମ ହୋଇଥାଏ।
– କେବଳ ଜଳଖିଆ ନୁହେଁ ଏହାକୁ ଅନ୍ୟ ସମୟରେ ମଧ୍ୟ ଖାଇପାରିବେ। ଏହା ଶରୀରକୁ ଯଥେଷ୍ଟ ପରିମାଣରେ ଫାଇବର, ପ୍ରୋଟିନ ଓ କ୍ୟାଲୋରୀ ଯୋଗାଇଥାଏ।

Comments are closed.