ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅଧିକ ଉପକାରୀ ଏହି ପରିବା

ଫୁଲକୋବି ଭଳି ନଜର ଆସିଥିବା ସବୁଜ ରଙ୍ଗର କୋବିକୁ ବ୍ରୋକଲି କୁହାଯାଏ। କିନ୍ତୁ ଭାରତରେ ଏହି ପରିବା ବେଶୀ ଲୋକପ୍ରିୟ ନୁହେଁ। କିନ୍ତୁ ବ୍ରୋକଲିର ଅନେକ ଲାଭଦାୟକ ଗୁଣ ରହିଛି। ତେବେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ବ୍ରୋକଲିର ଲାଭଦାୟକ ଗୁଣ ସମ୍ବନ୍ଧରେ ..

ବ୍ରୋକଲିରେ ଭରପୂର ମାତ୍ରାର ପ୍ରୋଟିନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, କାବ୍ରୋହାଇଡ଼୍ରୋଟ, ଆଇରନ, ଭିଟାମିନ ଏ, ସି ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ପୋଷକ ରହିଛି। ଏହା ସମସ୍ତ ବର୍ଗର ଲୋକଙ୍କ ପାଇଁ ଲାଭକାରୀ ଅଟେ।

ନିୟମିତ ବ୍ରୋକଲି ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ହୃଦଘାତ ହୋଇ ନ ଥାଏ। ବ୍ରୋକଲି ରକ୍ତକୁ ଗାଢ଼ କରିବାରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ। ଯାହା ଫଳରେ ହୃଦଘାତର ଆଶାଙ୍କା କମ ରହିଥାଏ।

ବ୍ରୋକଲିରେ ଖାଇବା ଦ୍ବାରା କର୍କଟ ରୋଗ ବ୍ୟକ୍ତି ଦୂରେଇ ରହିଥାଏ। ଏକ ଗବେଷଣାରୁ ଜଣାପଡ଼ିଛି ଯେ, ବ୍ରୋକଲି ଖାଇବା ଦ୍ବାରା ମୁଣ୍ଡ, ବେକ, ସ୍ତନ କର୍କଟରୁ ବ୍ୟକ୍ତି ଦୂରେଇ ରହିଥାଏ।

ରକ୍ତଚାପ ଜନିତ ସମସ୍ୟା ଥିଲେ ନିଜ ଖାଦ୍ୟରେ ପ୍ରତିଦିନ ବ୍ରୋକଲି ସାମିଲ କରନ୍ତୁ। ଏହା ଶରୀରରେ କେଲେଷ୍ଟ୍ରଲ ସହ ରକ୍ତଚାପକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ରଖିଥାଏ।

ବ୍ରୋକଲି ମଧୁମେହକୁ ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ରଖିଥାଏ। ଏହା ଓଜନ ବଢ଼ିବା ମଧ୍ୟ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରିଥାଏ। ଏହାର ସେବନ ଗର୍ଭବତୀ ଏବଂ ବୟସ୍କଙ୍କ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ଖୁବ୍ ଲାଭକାରୀ ହୋଇଥାଏ।

 

Comments are closed.