ଘିଅ ପରିବା ଖେଚେଡି

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ଅରୁଆ ଚାଉଳ – ୪୦୦ ଗ୍ରାମ
ଫୁଲ କୋବି – ଅଳ୍ପ
କ୍ୟାପସିକମ – ୧ଟି
ଘିଅ  – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ମଟର ଛୁଇଁ ମଞ୍ଜି – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
ଆଳୁ – ୨ଟି
ଧନିଆ ପତ୍ର – ଅଳ୍ପ
କଟା ପିଆଜ – ୧ଟି
କଟା ଟମାଟୋ – ୧ଟି
ଗୋଟା ଜିରା – ଅଳ୍ପ
ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟି
ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ଅନୁଯାୟୀ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ସମସ୍ତ ପରିବାକୁ କାଟି ଧୋଇ କରି ରଖନ୍ତୁ। ଏହା ପରେ ଗ୍ୟାସ ଲଗାଇ କୁକର ବସାନ୍ତୁ। କୁକର ଗରମ ହେବା ପରେ ଘିଅ ପକାନ୍ତୁ। ଘିଅରେ ଗୋଟା ଜିରା, କଞ୍ଚା ଲଙ୍କା, କଟା ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। ପିଆଜ ଭାଜି ହୋଇଗଲେ କଟା ଟମାଟୋ,କୋବି, ଆଳୁ , ମଟର ଛୁଇଁ, କ୍ୟାପସିକମ, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ଗୋଳାଇବା ପରେ ଚାଉଳ, ଧନିଆ ପତ୍ର ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ ପାଣି ଦେଇ ଗୋଟେ ସିଟି କୁକରରେ ଦେଇ ୧୫ ମିନିଟ ଗ୍ୟାସରେ ବସାନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଖେଚେଡ଼ି।

Comments are closed.