ମାଛ ଖାଇବା ପରେ କ୍ଷୀର ପିଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ

ଖାଦ୍ୟପାନୀୟରେ ଅନିୟମିତତା ହେଲେ ତାହାର ପ୍ରଭାବ ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ଉପରେ ପଡ଼େ। ଭୋଜନ କରିବା ସମୟରେ କେତୋଟି ତଥ୍ୟ ବାବଦରେ ଜାଣିରଖିବା ଜରୁରୀ।
ବିରି ଡାଲି ପ୍ରସ୍ତୁତ କୌଣସି ବ୍ୟଞ୍ଜନ ଖାଇବା ପରେ ଖିର ପିଇବା ଅନୁଚିତ। ଏହା ହଜମରେ ଅସୁବିଧା କରାଇଥାଏ। ଆମିଷ ଭୋଜନ ପରେ ମଧ୍ୟ ଖିର ପିଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ହାନିକାରକ।

କେତେଜଣ ଫ୍ରୁଟ୍ ସାଲାଡରେ ଦହି ମିଶାଇ ଖାଇଥାନ୍ତି। ତେବେ ଧ୍ୟାନରେ ରଖନ୍ତୁ, ଖଟା ଫଳ ଓ ଦହି ମିଶାଇ ଖାଇବା ସ୍ବାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଆଦୌ ଭଲ ନୁହେଁ।

-ମହୁ କେବେହେଲେ ଗରମ କରି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ। ତାହା ଶରୀରରେ ବିଷ କ୍ରିୟା ସୃଷ୍ଟି କରିବାର ଆଶଙ୍କା ରହିଛି। ଗରମ ପାଣିରେ ମହୁକୁ ମିଶାଇ ପିଇପାରିବେ କିନ୍ତୁ ମହୁକୁ ଗରମ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ।

ମହୁ କେବେ ଗରମ କରି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ, ଜ୍ୱର ଥିବା ସମୟରେ ମହୁର ସେବନ କରନ୍ତୁ ନାହିଁ। ମହୁ ଓ ଘିଅ ସମାନ ମାତ୍ରରେ ମଧ୍ୟ ଖାଇବା ଅନୁଚିତ।

କ୍ଷୀର ସହ ଦହି, ମାଛ, ଖଟା ଫଳ, ରାଶି ଏବଂ ଲୁଣରେ ପ୍ରସ୍ତୁତ ଖାଦ୍ୟ ଖାଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ମାଛ ଖାଇବା ପରେ କ୍ଷୀର ପିଇବା ଉଚିତ ନୁହେଁ। ଏହା ଦ୍ୱାରା ମଧ୍ୟ ପାଚନ ତନ୍ତ୍ର ଉପରେ କୁପ୍ରଭାବ ପଡ଼ିଥାଏ। କ୍ଷୀର ଓ ଦହିକୁ ଏକାଠି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ। ଏହାଦ୍ୱାରା ପେଟରେ ଯନ୍ତ୍ରଣା ସୃଷ୍ଟି ହୋଇଥାଏ। ସବୁଜ ପନିପରିବା କିମ୍ବା ମୂଳା ଖାଇବା ପରେ ମଧ୍ୟ ସଙ୍ଗେ ସଙ୍ଗେ କ୍ଷୀର ପିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ।

ଆମିଷ ଖାଇବା ପରେ ମଧ୍ୟ ସଙ୍ଗେ ସଙ୍ଗେ କ୍ଷୀର ପିଅନ୍ତୁ ନାହିଁ।

ଦହି ଥଣ୍ଡା ଜାତୀୟ ପଦାର୍ଥ ହୋଇଥିବାରୁ ଏହାକୁ କୌଣସି ଉଷ୍ଣ ତାପମାନ ଯୁକ୍ତ ଖାଦ୍ୟ ସହ ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ। ମାଛ ଓ ଚିକେନ ସହ ମଧ୍ୟ ଦହି ଖାଆନ୍ତୁ ନାହିଁ।

Comments are closed.