ଅଣ୍ଡା ଆମଲେଟ ତରକାରୀ

ଆବଶ୍ୟକ ସାମଗ୍ରୀ
ଅଣ୍ଡା – ୪ଟି
ଆଳୁ – ୧ଟି (କଟା ହୋଇଥିବା)
ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଲୁଣ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ତେଲ – ଆବଶ୍ୟକ ପରିମାଣରେ
ଅଦାରସୁଣ ବଟା – ୨ ଚାମଚ
ପିଆଜ – ୨ଟି (କଟା ହୋଇଥିବା)
କଂଚା ଲଙ୍କା – ୨ଟି
ତେଜପତ୍ର – ୧ଟି
ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ – ଅଳ୍ପ
ଗରମ ମସଲା – ୧ ଚାମଚ
ପ୍ରସ୍ତୁତି ପ୍ରଣାଳୀ – ପ୍ରଥମେ ଏକ ପାତ୍ରରେ ଅଣ୍ଡାକୁ ଭାଙ୍ଗି ରଖନ୍ତୁ। ଏଥିରେ କଂଚା ଲଙ୍କା, ଲୁଣ ପକାଇ ଭଲ ଭାବେ ଗୋଳାନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ ଏକ ତାୱା ବସାଇ ତେଲ ଅଳ୍ପ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ରଖିଥିବା ଅଣ୍ଡାରୁ ତାୱାରେ ପକାଇ ୨ଟି ଆମଲେଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରନ୍ତୁ। ଆମଲେଟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିବା ପରେ ଏହାକୁ ଦୁଇ ଫାଳ କରି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ରଖନ୍ତୁ। ଏବେ ଗ୍ୟାସରେ ଆଉ ଏକ କଡେଇ ବସାଇ ତେଲ ଗରମ କରନ୍ତୁ। ତେଲ ଗରମ ହେବା ପରେ ଆଳୁ ଭାଜି ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢନ୍ତୁ। ଏହାପରେ ତେଜପତ୍ର, ପିଆଜ ପକାଇ ଭାଜନ୍ତୁ। କିଛି ସମୟ ପରେ ଅଦା ରସୁଣ ବଟା, ହଳଦୀ ଗୁଣ୍ଡ, ଲଙ୍କା ଗୁଣ୍ଡ, ଜିରା ଗୁଣ୍ଡ, ଧନିଆ ଗୁଣ୍ଡ, ଲୁଣ, ଗରମ ମସଲା ପକାଇ ଅଳ୍ପ ପାଣି ଦେଇ ଭଲ ଭାବେ କଷନ୍ତୁ। କଷିବା ପରେ ଭଜା ହୋଇଥିବା ଆଳୁ, ପ୍ରସ୍ତୁତ ଆମଲେଟ ପକାଇ ୨ ମିନିଟ ଗ୍ୟାସରେ ବସାଇ ଏକ ପାତ୍ରକୁ କାଢି ଦିଅନ୍ତୁ। କିଛି ଧନିଆ ପତ୍ର ପକାଇ ସଜାଇ ଦିଅନ୍ତୁ। ପ୍ରସ୍ତୁତ ହୋଇଗଲା ଅଣ୍ଡା ଆମଲେଟ ତରକାରୀ।

Comments are closed.