ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଆଶୀର୍ବାଦ ଏହି କୋଳି

ଆଲୁବୁଖାରା (ଏକ ପ୍ରକାର କୋଳି) ମଧ୍ୟରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ହିତକାରୀ ଗୁଣ ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ ରହିଛି। ଖରାଦିନରେ ଏହାକୁ ଖାଇବା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଖୁବ ଲାଭଦାୟକ ବୋଲି କୁହଯାଏ। ଏହା ଶରୀର ପାଇଁ ଯେତେ ଉପକାରୀ ମୁହଁ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ସେତେ ଉପକାରୀ। ଏହାର ସ୍ୱାଦ ଖଟାମିଠା। ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ, ମିନେରାଲ୍ସ, ଫାଇବର ଭରପୁର ମାତ୍ରାରେ ରହିଛି। ଏହା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କି କି ଉପକାର ହୋଇଥାଏ, ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା….
ଆଲୁବୁଖାରା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଓଜନ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ ହୋଇରହିଥାଏ। ପ୍ରାୟ ୧୦୦ ଗ୍ରାମ ଆଲୁବୁଖାରାରେ ୪୬ କ୍ୟାଲୋରୀ ରହିଛି। ଯାହା ଓଜନକୁ ସଠିକ ଭାବେ ସର୍ବଦା ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରି ରଖେ। 
ଆଲୁବୁଖାରାରେ ଥିବା ଭିଟାମିନ ଚକ୍ଷୁ ଓ ମୁହଁ ପାଇଁ ଖୁବ ଉପକାରୀ। ଏହାକୁ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ଦୃଷ୍ଟି ଶକ୍ତି ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।
ଏହାର ସେବନ ଦ୍ୱାରା ରୋଗ ପ୍ରତିରୋଧକ କ୍ଷମତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଥାଏ।
ହୃୟକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖିବା ସହ ରକ୍ତଚାପକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରି ରଖିଥାଏ।
ଏହି କୋଳିକୁ ଚୋପା ସହ ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା କର୍କଟ ଭଳି ମାରାତ୍ମକ ରୋଗ ଠାରୁ ଶରୀରକୁ ଦୂରେଇ ରଖେ।
ଆଲୁବୁଖାରା ଖାଇବା ଦ୍ୱାରା ହାଡ଼ ଶକ୍ତ ହୋଇଥାଏ।
ଏହି କୋଳି ହୃଦୟ ସହ ମସ୍ତିଷ୍କକୁ ମଧ୍ୟ ସୁସ୍ଥ ରଖିଥାଏ। ଚିନ୍ତା ଦୂର କରିଥାଏ।
କୋଲେଷ୍ଟ୍ରୋଲକୁ ନିୟନ୍ତ୍ରିତ କରିଥାଏ।
ଆଲୁବୁଖାରାରେ ଥିବା ଆଇରନ ରକ୍ତ କୋଷିକା ଗୁଡ଼ିକୁ ତିଆରି କରିବାରେ ସହାୟକ ହୋଇଥାଏ।

Comments are closed.